Everöds IF – Önneköps IF 2-4 (2-1) 24 mars 2008, träningsmatch

- ”Kogaren”, Conny

Avbytare: Rasmus, Antonio, Affe, Peter (samtliga spelade)

Målskyttar: Conny 2, Håkan 2

Rapport:
Efter en mindre bra första halvlek och en alldeles ypperlig andra halvlek så gick vi segrande ur striden mot Everöd. Efter 45 spelade minuter var vi rörande överens om att vi kunde spela mycket bättre än vad vi gjort, och trots tunga ben så visar vi bra kampvilja och inställning i den andra halvleken.

Vi började som sagt inte så övertygande, den första halvtimmen hade vi väldiga problem med deras djupledslöpningar men tack vare oskärpa från deras avslutare, samt att Danne stod i vägen så höll vi ändå jämna steg med Everöd.
1-0 gjorde dom efter 15 minuter, men 5 minuter senare hade vi kvitterat genom Conny, efter ett fint inlägg från Ivan på vänsterkanten. Everöd fortsatte med sina löpningar och en stund senare så tar dom ledningen med 2-1.

Ungefär i samma veva som vi börjar få ordning på vårt spel så tvingas Magnus ”Kogaren” Nilsson utgå pga skada. Han skallade ihop med en motspelare och fick lämna planen med ett sprucket ögonbryn. Sista kvarten av första halvlek har jag inte så mycket att rapportera om, då farbror Tonny fick trösta lille Magnus med Kalle Anka-plåster och en isblåsa.

Andra halvlek blev betydligt bättre, vi låg närmre i markeringen och tillät inte Everöd att styra spelet på samma sätt som tidigare. Kvitteringen till 2-2 står återigen Conny för. Efter en ”hopplös” boll på djupet så snappar Conny upp bollen före deras målvakt som krockar med en av sina försvarare, och Conny får öppet mål som han rullar in bollen i. 2-3 gör Håkan efter ca 70 minuter, ett långskott som letar sig in bakom en flaxande målvakt. 10 minuter senare så låter Håkan sin vänsterslägga tala igen, ett skott från 20 meter som deras målvakt bara kan stå och titta på medan den stryker stolpen och går in i målet.

Precis som i tidigare matcher så visar vi bra moral och styrka i andra halvlek, och även om Everöd hade sina chanser att göra mål, så tycker jag att vi vinner rättvist. Aggressiviteten i försvarsspelet blev mycket bättre och belöningen för det blev att vi fick ett bättre spel framåt. Dagens bästa spelare hittar vi i centrallinjen med Johan, Jocke, Håkan och Conny.

Nu väntar ett träningsläger i Hällevik, och även om inte vädret är det bästa så hoppas vi naturligtvis på att det blir grästräning. En match mot Ovesholm är också inplanerad.